6 Grudnia , Mikołajki , idealny czas aby w naszym domu zagościł zapach świeżo upieczonego ciasta . Jako , że tego dnia za pewne otacza nas masa słodyczy dziś zaprezentuję przepis na zdrową , SZARLOTKĘ JAGLANĄ z użyciem ekologicznych produktów od EcoBlik . Dzięki temu chcę pokazać wam , że zdrowo to też znaczy smacznie ! ;)
Składniki :
- 5 łyżek surowej , ekologicznej kaszy jaglanej z jabłkami od EcoBlik
- 8 średnich jabłek
- 2 banany
- 1 płaska łyżka ekologicznego cynamonu od EcoBlik
- 4 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
Kaszę jaglaną z jabłkami wsypujemy do miski wraz z cynamonem oraz cukrem i mieszamy . Jabłka obieramy i ścieramy na tartce o grubych oczkach ,banany rozgniatamy widelcem i łączymy z jabłkami .
Do owoców wsypujemy suche składniki , dodajemy aromat waniliowy i dokładnie mieszamy . Masę wykładamy do formy 22 cm x 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy około 1,5 h w temperaturze 200 %
Idealna szarlotka na spotkanie z przyjaciółmi , pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i zimno . Jeżeli chcemy wzmocnić doznania smakowe polecam zapatrzyć się w aromatyczną mieszankę ziołową Jabłkowy Sad od EcoBlic , cudowny aromat cynamonu unoszący się z filiżanki wprawi nas w jeszcze bardziej błogi nastrój .
Szarlotka to jedno z moich ulubionych ciast, ale u mnie w domu zazwyczaj pojawia się ta tradycyjna. Spróbuje kiedyś Twój przepis bo kaszę jaglaną uwielbiam.
OdpowiedzUsuńSuper post (: na pewno spróbuje twojego przepisu (: zapraszam do mnie (: http://przemyslenianiki.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń