6 grudnia 2015

Szarlotka Jaglana

6 Grudnia , Mikołajki , idealny czas aby w naszym domu zagościł zapach świeżo upieczonego ciasta . Jako , że tego dnia za pewne otacza nas masa słodyczy  dziś zaprezentuję przepis na zdrową , SZARLOTKĘ JAGLANĄ  z użyciem ekologicznych produktów od EcoBlik  . Dzięki temu chcę pokazać wam , że zdrowo to też znaczy smacznie ! ;)




Składniki : 




Kaszę jaglaną z jabłkami wsypujemy do miski wraz z cynamonem oraz cukrem i mieszamy . Jabłka obieramy i ścieramy na tartce o grubych oczkach ,banany rozgniatamy  widelcem i łączymy z jabłkami .


Do owoców wsypujemy suche składniki , dodajemy aromat waniliowy i dokładnie mieszamy . Masę wykładamy do formy 22 cm x 22 cm  wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy około 1,5 h w temperaturze 200 %  


Idealna szarlotka na spotkanie z przyjaciółmi , pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i zimno . Jeżeli chcemy wzmocnić doznania smakowe polecam zapatrzyć się w  aromatyczną mieszankę ziołową Jabłkowy Sad od EcoBlic , cudowny aromat cynamonu unoszący się z filiżanki wprawi nas w jeszcze bardziej błogi nastrój .

2 komentarze:

  1. Szarlotka to jedno z moich ulubionych ciast, ale u mnie w domu zazwyczaj pojawia się ta tradycyjna. Spróbuje kiedyś Twój przepis bo kaszę jaglaną uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Super post (: na pewno spróbuje twojego przepisu (: zapraszam do mnie (: http://przemyslenianiki.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń