12 maja 2017

DOMOWY I ZDROWY MÓJ ODPOWIEDNIK RAFAELLO CZYLI KLUKI TWAROŻKOWO-KOKOSOWE


Składniki:
200 g Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój ulubiony
200 g mielonych migdałów blanszowanych
2 łyżki wiórków kokosowych + do obtoczenia
100 g cukru pudru + do obtaczania
1,5 łyżki soku z cytryny lub limonki


Sposób przygotowania:
Twarożek dokładnie połączyć z migdałami, wiórkami, cukrem i sokiem z cytryny. Masę schłodzić w lodówce. Pozostałe wiórkkokosowe wsypać do osobnego naczynia. Dłońmi oprószonymi cukrem pudrem formować niewielkie kulki, obtaczać w wiórkach i odkładać na płaski talerz lub deseczkę wyłożonej papierem do pieczenia, (jeśli chcemy kulki zmrozić). Podawać jak najszybciej, do tego momentu przechowywać w lodówce lub lekko zmrozić w zamrażarce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz